Media

Nieuwe Noten voor Duo EbanoLet op! Dit evenement is verplaatst naar 23 maart. Kijk hier voor meer informatie. 

Nieuwe Noten voor Duo Ebano

Call for works voor composities voor Duo Ebano (klarinet en piano/seaboard)

Ben jij een componist tussen de 10 en 35 jaar oud? Woon of studeer je in Nederland en wil je dat jouw muziek wordt gespeeld op het Grachtenfestival, Gaudeamus Muziekweek en November Music? Lees dan verder!

Schrijf voor Duo Ebano

Duo Ebano, bestaande uit Marco Danesi (klarinet/basklarinet) en Paolo Gorini (piano/seaboard MIDI-controller), is een dynamisch duo dat na het doorspitten van het klassieke en het romantische repertoire, nu zijn zinnen gezet heeft op nieuwe muziek. Het duo viel onder andere in de prijzen bij het Podia Klassiek concours 2016 en het Storioni Toonzaal concours 2017.  In het seizoen van 2019/2020 zal het duo op tour gaan door heel Nederland voor de finale van het Dutch Classical Talent concours. Voel jij je uitgedaagd om een vernieuwend werk voor klarinet of basklarinet en piano of seaboard te schrijven? Duo Ebano is benieuwd naar jouw ideeën.

Het Grachtenfestival, Gaudeamus en November Music nodigen jonge componisten uit een nieuwe compositie te schrijven voor (bas)klarinet en piano/seaboard. Stuur een compositieschets in met een maximale lengte van één minuut. Wij ontvangen graag bladmuziek/PDF én een midi-file. Uit de inzendingen wordt een eerste selectie gemaakt voor de Reading Sessions. Tijdens deze sessie worden alle geselecteerde schetsen gespeeld door Duo Ebano, met aanwezigheid van alle componisten.

En dan?

Zijn de Reading Sessions een succes en wil Duo Ebano verder met jou aan de slag? Dan krijg je de gelegenheid om je compositie verder uit te werken. Het stuk zal minimaal drie keer worden uitgevoerd en beleeft de première tijdens het Grachtenfestival. Daarnaast zal het ook nog tijdens de Gaudeamus Muziekweek en November Music ten gehore worden gebracht!

Grachtenfestival De Opmaat 8 februari

Kom 8 februari 2020 naar De Opmaat tijdens het Grachtenfestivalweekend en ontmoet Duo Ebano. Stel al je vragen over Duo Ebano’s expertise met klarinet of basklarinet en piano of seaboard MIDI-controller en alle vernieuwende mogelijkheden van deze instrumenten. 

Let op! De meeting met Duo Ebano tijdens De Opmaat wordt verplaatst naar een nader bekend te maken datum in maart. 

 

  • 8 februari 2020 Grachtenfestival DeOpmaat in de NedPhO-Koepel Amsterdam, van 12.30-13.30. Aanmelden verplicht, er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden uiterlijk 5 februari programmering@grachtenfestival.nl. Deelname is niet verplicht! Ook als je 8 februari niet kunt komen, kun je een schets indienen.
  • 1 april 2020 Deadline voor de eerste schetsen en midi-files van een nieuwe compositie. Stuur de schets in via de website van Gaudeamus
  • 8 april 2020 Selectie van schetsen voor de Reading Sessions door Duo Ebano en programmeurs festivals.
  • Nader bekend te maken datum eind april 2020 Reading Sessions in Splendor Amsterdam
  • 1 mei 2020 Drie geselecteerde componisten mogen hun schets uitwerken tot een volwaardige compositie van ongeveer vijf minuten
  • 1 juli 2020 Deadline van de definitieve partituur
  • 7-16 augustus 2020 Première tijdens het Grachtenfestival, Amsterdam
  • 9-13 september 2020 Tweede uitvoering tijdens de Gaudeamus Muziekweek, Utrecht
  • 8 of 14 november 2020 Derde uitvoering tijdens November Music, ‘s-Hertogenbosch

Bij het Grachtenfestival begint alles met muziek. Jonge musici van over de hele wereld verrassen je met hun eigen muzikale verhaal. Met heel Amsterdam als prachtig decor. Door de combinatie van locatie en repertoire wordt klassieke muziek en jazz, uitgevoerd op hoogstaand niveau, op een toegankelijke manier gepresenteerd. Dat maakt het Grachtenfestival een unieke ervaring voor bezoekers en musici.

Gaudeamus presenteert nieuwe muziek van jonge muziekpioniers en organiseert het nationaal en internationaal gerenommeerde festival Gaudeamus Muziekweek (het oudste muziekfestival van Nederland), diverse concertseries en coproducties. Ook reikt Gaudeamus ieder jaar de Gaudeamus Award uit aan een veelbelovende jonge componist. Gaudeamus stimuleert zo het talent van morgen, voorbij hokjes, genres en kaders.

November Music gaat dwars door genres heen met muziek van nu door de makers van nu. Het festival laat de laatste muzikale ontwikkelingen zien waarbij makers en componisten putten uit hedendaags gecomponeerde muziek, jazz, new world music, muziektheater, visual music, electronics & soundscapes en geluidsinstallaties.

meer media

Openingsconcert Grachtenfestival en lancering Sloterplas Live op 12 augustus

09-08-2022 00:00

lees meer

Openingsconcert Sloterplas Live

02-08-2022 12:52

lees meer

Geliefde en vertrouwde plekken

28-07-2022 11:52

lees meer

Nieuwe reeks: SOLO

28-07-2022 11:02

lees meer