Media

Amsterdamse buurten maken kans op een concert tijdens het Grachtenfestival.

Jeff Heijne & Rita Karpati - foto: Rob van Dam

Het Grachtenfestival vindt dit jaar plaats van 12 t/m 21 augustus door heel Amsterdam en staat deze zomer in het teken van haar 25-jarig bestaan. En.. wie jarig is trakteert!

Oproep

Alle Amsterdamse buurten maken daarom kans een concert in de eigen buurt te ontvangen tijdens het festival. Directeur Marie-Luce Bree: “Het Grachtenfestival organiseert al jaren met veel plezier concerten in, door en voor de hele stad. Al enige jaren roepen we Amsterdammers op om hun buurten op te geven, ik hoop dat we ook dit jaar weer overdonderd worden door het grote aantal reacties. Dankzij financiers zoals het VSB Fonds en bijdragen vanuit de stadsdelen, kunnen we dit initiatief dit jaar voortzetten. Dus kom maar op met je motivatie!”

Buurtinitiatieven

Dit jaar is de oproep gericht aan buurtinitiatieven. De afgelopen twee jaar kon het Grachtenfestival doorgaan en dat was mede mogelijk dankzij de inzet van enthousiaste vrijwilligers in de vele buurten van de stad. Overal organiseerden buurtcomités activiteiten om isolatie van buurtgenoten tegen te gaan en de sociale cohesie in de wijk te verbeteren. Het Grachtenfestival zag veel van deze initiatieven van dichtbij en vond het, juist in tijden van corona, hartverwarmend dat zoveel mensen zich verenigden om de stad mooier te maken. Want dat is precies waar het festival ook voor staat. 

En dus nodigen we dit jaar specifiek de buurtcomités en verenigingen uit om zich op te geven. Wijk gebonden initiatieven, die bijvoorbeeld samen het buurtplantsoen verzorgen of een maandelijkse koffie- of knutseltafel of een bingo organiseren. Maar ook zangkoren, scoutingclubs en volkstuinverenigingen kunnen zich opgeven. 

Kant-en-klaar concert

Wie in aanmerking wil komen voor een gratis buurtconcert, kan zich opgeven bij de organisatie van het festival. Voorwaarde is dat het concert een echte buurtactiviteit moet zijn voor alle bewoners. Het concert vindt plaats tijdens het Grachtenfestival 2022.

Het concert moet plaats kunnen vinden op een plein, in een kerk, kantine of plantsoen in de wijk. Vanzelfsprekend is het concert gratis toegankelijk voor alle buurtbewoners. De buurtconcerten duren een uur. Het Grachtenfestival verzorgt de muzikale invulling, de benodigde vergunningen en alle andere afspraken.

Aanmelden met een pakkende motivatie en suggestie van een geschikte locatie + foto kan tot 4 april via: info@grachtenfestival.nl

more media

Open call: Win a concert during the Grachtenfestival in Studio150!    

25-05-2021 14:28

Are you the young musician with a challenging idea that we are looking for?
read more

Nominees GrachtenfestivalPrijs 2020 announced

26-03-2020 07:53

Soprano Channa Malkin, violinist Shin Sihan and pianist Daan Boertien are nominated
read more

Twelve Amsterdam districts win concert during Grachtenfestival 2020

12-02-2020 09:31

February 8th was an exciting day for almost 50 districts of Amsterdam who signed up.
read more

And the winners of the Grachtenfestival Weekend pitches 2020 are:

11-02-2020 09:58

Thirteen pre-selected ensembles and makers pitched their ideas last Saturday afternoon at the NedPhO
read more