Media

Grachtenfestival Jazz Competition finale 2022

De winnaar van vorig jaar, het Ben Fitzpatrick Quintet, traden op tijdens het juryoverleg. © Gijs Stork

Vorig jaar organiseerde het Grachtenfestival voor het eerst een eigen jazz competitie. Afgelopen zondag, 20 maart 2022, was de finale van de tweede editie. Een samenvatting van deze mooie middag is nu te zien via ons Youtube-kanaal.
 
Op de landelijke voorronde, op 30 januari 2022 in de Blue Note Zaal van het Conservatorium van Amsterdam, werden 6 finalisten geselecteerd. 
In de finale namen deze zes ensembles van diverse conservatoria in Nederland het tegen elkaar op om de winst van de Vakjuryprijs en de Denise Jannah Award.  

De vakjury, bestaande uit Frank van Berkel (voorzitter en hoofdprogrammeur Bimhuis), Vincent Henar (Bassist en oprichter FraFraSound) , Benjamin Herman (Saxofonist), Denise Jannah (Zangeres) en Co de Kloet (Muziekregisseur) was zeer onder de indruk van het Martí Mitjavila Trio en daarmee wonnen zij de Vakjuryprijs. 

Juryvoorzitter Frank van Berkel: "Het Martí Mitjavila Trio viel op door hun subtiele, lyrische en samenhangende geluid. Daarbij was het stuk dat hij opdroeg aan zijn moeder wonderschoon en raakte het de hele jury." 

Frank van Berkel met de winnaars van de vakjuryprijs: Het Martí Mitjavila Trio                                                            Frank van Berkel met de winnaars van de vakjuryprijs: Het Martí Mitjavila Trio © Grachtenfestival

De Denise Jannah award ging naar NAUSYQA. Denise Jannah: "Wat waren de deelnemende musici dit jaar weer geweldig! Hun spelplezier en muzikale energie waren voelbaar. Ze kunnen trots zijn op wat ze hebben laten zien, en ik zou wel met 3 bands op willen treden! Bij NAUSYQA voelde ik me Denise in Wonderland, ik heb genoten van de prachtige soundscapes en landscapes die zij creëerden op het podium." 
 

                                                         Denise Jannah met de winnaars van de Denise Jannah Award: NAUSYQA © Grachtenfestival

Verder vielen zowel het Rik van der Made Quartet als The Fried Seven op door hun professionele en goede presentatie. Beiden verdienen daarom een eervolle vermelding. 
Tijdens de jubileum-editie van het Grachtenfestival zullen zij allen optreden.  

Een samenvatting van deze mooie middag is nu te zien via ons Youtube-kanaal.

meer media

Openingsconcert Grachtenfestival en lancering Sloterplas Live op 12 augustus

09-08-2022 00:00

lees meer

Openingsconcert Sloterplas Live

02-08-2022 12:52

lees meer

Geliefde en vertrouwde plekken

28-07-2022 11:52

lees meer

Nieuwe reeks: SOLO

28-07-2022 11:02

lees meer