Media

Openingsconcert Grachtenfestival en lancering Sloterplas Live op 12 augustus

Openingsconcert Grachtenfestival en lancering Sloterplas Live op 12 augustus


Op vrijdag 12 augustus gaat een langgekoesterde wens in vervulling. Met trots presenteren het Grachtenfestival en de Meervaart de eerste editie van Sloterplas Live. Een muzikaal event in de buitenlucht op de boulevard van de Sloterplas, tegenover de Meervaart.  

Naast de prachtige omgeving valt er natuurlijk te genieten van Artist in Residence Alexander Warenberg, die het podium zal delen met zijn zus Maria Warenberg en neef Nikola Meeuwsen. Onze genomineerden voor volgend jaar, cellist Anton Spronk, klarinettiste Gerbrich Meijer en pianist Nikola Meeuwsen, slaan hun handen ineen en spelen gezamenlijk het 1e deel (Allegro) uit het klarinettrio van Brahms. Daarna betreedt ook Dafa het podium en brengt een mix van klanken uit het Midden-Oosten, Balkan, Jazz en Latin.  

Sloterplas Live is een laagdrempelig cultureel muziekfeest voor passanten, liefhebbers en kenners, met een breed palet aan muzikale invloeden en uitvoeringen. En, niet geheel toevallig, valt de eerste editie van ‘Sloterplas Live’ samen met de opening van de 25e editie van het Grachtenfestival. Heel bewust organiseren wij dit jubileumconcert buiten de grachtengordel om eens te meer aan te geven dat het Grachtenfestival er voor alle Amsterdammers is en dat we de parels in alle buurten opzoeken. Locoburgemeester Rutger Groot Wassink zal het festival om 17.50uur officieel openen. De presentatie is in handen van storyteller Sahand Sahebdivani. 

Het hele programma van Sloterplas Live gaat echter al om 16.30uur van start, met de Afro-Caraïbische drumband KalentuRa. Ook zal de Amsterdamse pianist Feico Deutekom een zomerse mix van cross-over klassieke muziek brengen. Na het Grachtenfestival betreden zangeres Noa Lauryn en singer-songrapper Benjamin Fro het podium. De avond wordt rond 20.45 afgesloten door de Amsterdamse brassband Gallowstreet , met een feestelijke mix van hiphop, funk, afrobeat en dance. 

Het hele event is gratis toegankelijk en het publiek kan plaatsnemen op de tribune die op de boulevard neergezet zal worden, om te genieten van de artiesten die vanaf een ponton in de plas zullen spelen. Ook bij minder goed weer gaan deze concerten gewoon door, dankzij het overdekte podium. Om Sloterplas Live mogelijk te maken is nauw samengewerkt met lokale ondernemers, vastgoedpartners en de gemeente. 

meer media

Winnaars Finale Grachtenfestival Jazz Competition 2024

Winnaars Finale Grachtenfestival Jazz Competition 2024

19-03-2024 14:31

lees meer
Open Call: Win een concert tijdens het Grachtenfestival 2024

Open Call: Win een concert tijdens het Grachtenfestival 2024

13-03-2024 09:57

lees meer
Vacature Logistiek Producent

Vacature Logistiek Producent

05-03-2024 14:49

lees meer
Grachtenfestival Jazz Competition finale 2024

Grachtenfestival Jazz Competition finale 2024

15-02-2024 17:02

lees meer