Media

Verkoop Grachtenfestival 2022 van start!

Artist in Residence Alexander Warenberg tijdens het Grachtenfestival 2021 © Melle Meivogel

Het Grachtenfestival bestaat dit jaar 25 jaar en dat vieren we deze zomer tussen 12 en 21 augustus op verschillende manieren. Met ons motto: Wie Jarig is Trakteert, organiseren we ruim 90 concerten die gratis toegankelijk zijn, verspreid door heel Amsterdam. Vandaag start de kaartverkoop voor de overige 110 concerten.

Met grote trots presenteren we hierbij een divers programma van ruim 200 concerten op 120 locaties met bijna 600 musici. In het aanbod van dit jaar zitten natuurlijk de geliefde musici, reeksen en componisten, maar ook diverse nieuwe ensembles en composities, van klassiek tot moderne jazz, met musici en inspiratie van over de hele wereld.

 Met dit jaar een gratis toegankelijk openingsconcert aan de Sloterplas, waarin Artist in Residence cellist Alexander Warenberg speelt, evenals de 3 genomineerden voor de GrachtenfestivalPrijs en de band Dafa.

Ook het slotconcert belooft een groot spektakel te worden. Een van de beste festivalbands van dit moment, Jungle by Night, zal een spetterend optreden geven vanaf een ponton aan de Nieuwmarkt. We sluiten af met een echte Amsterdamse band voor alle fans van funk, jazz en grootse live optredens.

Ook zijn er diverse bijzondere jubileumconcerten, waarin we een beetje terugkijken, maar vooral veel vooruit. Zoals het concert De Sterren van Morgen, op 18 augustus in De Duif. Of juist een concert met musici die al jaren optreden op het festival tijdens het jubileumconcert in ITA op zaterdag 13 augustus.

Dit jaar zijn er spectaculaire nieuwe locaties, zoals Alexander Warenberg in de Passage onder het Rijksmuseum op 13 augustus en TNO Jazz Club Celebration in de Johan Cruijff ArenA op 15 augustus. Ook verheugen we ons op samenwerkingen met toplocaties en musici, zoals Tim Wes in Paradiso, hij heeft van het Grachtenfestival de Compositieopdracht 2022 gekregen. Een zinderende animatiefilm mét livemuziek van de opkomende componist Camiel Jansen, uitgevoerd door het vermaarde Asko | Schönberg Ensemble onder leiding van Clark Rundellm, te zien in Zaal 1 van Eye Filmmuseum

We hebben ons best gedaan om ons aanbod zo divers mogelijk te maken en onze concertlocaties weer door de hele stad te spreiden. Om je nog beter te helpen een selectie te maken, kun je in het blokkenschema per dag kijken wie, wat, waar & wanneer speelt. 

 

meer media

Openingsconcert Grachtenfestival en lancering Sloterplas Live op 12 augustus

09-08-2022 00:00

lees meer

Openingsconcert Sloterplas Live

02-08-2022 12:52

lees meer

Geliefde en vertrouwde plekken

28-07-2022 11:52

lees meer

Nieuwe reeks: SOLO

28-07-2022 11:02

lees meer