Pakhuis de Zwijger

Piet Heinkade (publieksingang) 179 1019 HC Amsterdam

Eind 2006 opende het vernieuwde Pakhuis de Zwijger aan de Piet Heinkade in Amsterdam zijn deuren. Het voormalige monumentale koelpakhuis aan de zuidoever van het IJ, vlakbij de Ring A10 en het Centraal Station, is vooral bekend om de constructie van de verkeersbrug die dwars door het gebouw het achterliggende Java-eiland met de stad verbindt. ?Die samenkomst van wegen onder het pakhuis staat symbool voor wat Pakhuis de Zwijger vandaag de dag is: een kruispunt van traditie en moderniteit, ontmoetingsplaats van culturen en generaties, smeltpunt van disciplines en gedachten, trefpunt van plannen en praktijk.

Pakhuis de Zwijger heeft een grote zaal, vijf kleine zalen, foyers, studio's en een café/restaurant met een maximaal totale capaciteit van 900 personen. Met de lift is elke ruimte goed bereikbaar. Aan de achterzijde van het pand bevindt zich de goederenlift en is er vanuit het café een doorkijk naar het IJ. In alle zalen ligt een prachtige houten vloer en het pand is voorzien van eigentijdse technische infrastructuur en de snelste internetverbinding ter wereld.

Inmiddels staat Pakhuis de Zwijger in Amsterdam bekend als hotspot, om de programmering rondom de creatieve industrie in de stad en de eigentijdse maatschappelijke debatten. De zalen en ruimtes kunnen ook worden gehuurd voor onder meer congressen, festivals, tv- en radio-opnames, manifestaties, presentaties, concerten, voorstellingen en exposities.

www.dezwijger.nl