Algemeen

Wat en wanneer is het Grachtenfestival?

Jonge musici van over de hele wereld verrassen je met hun eigen muzikale verhaal. Met heel Amsterdam als prachtig decor.
Van 11 tot en met 20 augustus 2023.

Hoe blijf ik op de hoogte van het laatste nieuws en de activiteiten van het Grachtenfestival?

Je kunt je hier inschrijven voor onze nieuwsbrief of ons volgen via Facebook/Instagram

Hoe kan ik het Grachtenfestival steunen?

Dat kan via deze pagina
  
Wij doen er alles aan om onze zzp-ers bij het kernteam te behouden en onze musici te kunnen laten spelen. Heel veel dank dat u ons daarbij wilt helpen. 

 

Het programma

Krijg ik bericht als het programma op de website wordt gepubliceerd?

Wie bericht wil krijgen als het programma bekend wordt gemaakt, kan zich via de website opgeven voor onze nieuwsbrief. Je wordt dan regelmatig op de hoogte gehouden van onze activiteiten, het bekendmaken van het programma en de start van de kaartverkoop. Via de nieuwsbrief ben je als eerste op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het Grachtenfestival, daarnaast bieden wij onze nieuwsbrieflezers vaak kortingen voor speciale voorstellingen aan.

Wanneer wordt het programma van het Grachtenfestival bekendgemaakt?

Het programma van het Grachtenfestival staat vanaf begin juli op de website van het Grachtenfestival. Een volledig overzicht van het programma is ook terug te vinden in de Grachtenfestivalkrant en de Grchtnfstvl-app in Appstore of de Playstore.

 

Het Junior Grachtenfestival

Hoe ziet het programma voor het Junior Grachtenfestival er uit?

Het Grachtenfestivalprogramma is online! Zie hier het volledige programma: Junior Programma

Wat is het Junior Grachtenfestival?

Het Junior Grachtenfestival bestaat uit baby- en peuterconcerten, maar ook uit voorstellingen die voor het hele gezin geschikt zijn. In het voorjaar wordt het programma bekend gemaakt. Wil je op de hoogte worden gehouden? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief

 

De locaties

Zijn alle locaties rolstoeltoegankelijk?

Een groot aantal locaties van het Grachtenfestival is makkelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers, maar (helaas) niet allemaal. Op onze website kun je bij de locaties zien, welke toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers. Dit is ook terug te vinden bij de betreffende concerten.

Ik wil graag mijn woning aanbieden als locatie. Kan dat?

Het Grachtenfestival streeft er naar elk jaar nieuwe locaties toe te voegen aan de programmering. Als je jouw woning hiervoor open wilt stellen, neem dan gerust contact op met de organisatie. Je woning dient wel in het festivalgebied te liggen - denk daarbij grofweg aan het Singel, de Heren-, Keizers- en Prinsengracht (tussen de Amstel en de Haarlemmerstraat/dijk) met eventuele uitlopers richting Nieuwmarkt en omgeving. Bij voorbaat willen wij je er op wijzen dat het Grachtenfestival geen vergoeding betaalt voor het gebruik van je woning.

Waarom worden de locaties voor de Huis-, Tuin- en Dakterrasconcerten tot het laatste moment geheim gehouden?

De HTD's worden gehouden in particuliere grachtenpanden. De musici zijn veelal winnaars van concoursen in binnen- en buitenland. Het Grachtenfestival combineert deze twee facetten graag - maar uiteindelijk blijft het concert voor ons het belangrijkste. Alleen door de locatie zo lang mogelijk geheim te houden, denken wij de keuze minder te beïnvloeden door de locatie. Daarnaast betekent dit ook dat wij de locatie-eigenaren, die wij zeer erkentelijk zijn voor hun gastvrijheid, zo min mogelijk (over-)last bezorgen.

 

De kaartverkoop

Hoe koop ik kaarten voor het Grachtenfestival?

Zodra het programma online staat kun je kaarten kopen via de website. 

Wanneer start de kaartverkoop?

Kaarten voor het Grachtenfestival gaat 25 juni in de verkoop via www.grachtenfestival.nl/programma.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief of Facebook, Instagram of YouTube.

 

 

Grachtenfestivalkrant

Op welke plekken kan ik de Grachtenfestivalkrant vinden?

De Grachtenfestivalkrant van de 2021 editie kun je thuis laten bezorgen en deze bestel je via de webshop.

 

De financiering

Kan ik als particulier ook doneren aan het Grachtenfestival?

Het Grachtenfestival is in het bezit van de ANBI-status. Dit betekent dat giften aan het Grachtenfestival (onder de daarvoor geldende voorwaarden van de Belastingdienst) kunnen worden opgevoerd als aftrekpost. Wil je meer weten over doneren aan het Grachtenfestival? Klik dan hier voor meer informatie, uiteraard kun je hierover ook altijd contact met ons kantoor opnemen.

Wie betaalt het Grachtenfestival?

Op de pagina 'Partners' kun je zien wie er bijdragen aan het Grachtenfestival.

 

Het Prinsengrachtconcert

Waar kan ik informatie vinden over het Prinsengrachtconcert?

Voor alle informatie en vragen over het Prinsengrachtconcert kun je terecht op: https://www.prinsengrachtconcert.nl/

 

Overig

Is het Grachtenfestival verbonden aan Grachtenfestival Meppel en Grachtenfestival aan de Maas?

Nee. Zowel het Grachtenfestival Meppel als het Grachtenfestival aan de Maas zijn zelfstandige organisaties. Het Grachtenfestival in Amsterdam en het Grachtenfestival aan de Maas werken wel samen op het gebied van programmering. Zo zijn sommige musici zowel te zien (en te horen) op het Grachtenfestival als op Grachtenfestival aan de Maas.