UvA, Roeterseilandcampus in aanbouw

Roetersstraat 11 1018 XE Amsterdam

Hijskranen, betonmolens en zwoegende bouwvakkers… Op de plek waar vrijdag 23 augustus het Antonín Kwartet haar betoverende klanken ten gehore brengt, wordt dagelijks hard gewerkt aan de bouw van de nieuwe Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam. 

Eigentijdse gebouwen, studievoorzieningen, onderzoekslabs, horeca en volop ruimte voor ontmoeting. De Universiteit van Amsterdam is op weg naar vier open stadscampussen die de stad en de universiteit met elkaar verbindt en de voordelen van beiden combineert. Een pronkstuk van de Roeterseilandcampus is het gebouw over de Nieuwe Achtergracht, nu nog gelegen achter de bouwschutting aan de Roetersstraat. Vorige maand is het laatste deel van het oude gebouw gesloopt waardoor een bijzondere doorkijk onder het pand over de gracht ontstaan is. De glazen, open ruimte boven de Nieuwe Achtergracht wordt klaargestoomd voor studenten en medewerkers van de UvA om er in de toekomst te kunnen studeren, relaxen en overleggen, met prachtig uitzicht over de campus, buurt en stad. Er wordt nog volop gebouwd maar speciaal voor het Grachtenfestival wordt deze bijzondere ruimte omgetoverd tot muziekpodium.   

Studeren aan de UvA betekent studeren in een bruisende stad met excellente mogelijkheden voor onderwijs en onderzoek. In de toekomst zijn op de Roeterseilandcampus drie faculteiten gehuisvest: Economie en Bedrijfskunde, Maatschappij- en Gedragswetenschappen en Rechten. Het doel is om de samenwerking tussen de verschillende opleidingen, het bedrijfsleven, instituten en de omgeving te bevorderen omdat dit bijdraagt aan de kwaliteit van onderzoek en onderwijs.