|| false)

Musici

Harriet Krijgh

Harriet Krijgh werd in 1991 geboren en en kreeg op haar vijfde haar eerste cellolessen. In 2000 werd ze opgenomen in de klas van jonge talenten aan het Utrechts Conservatorium, waar ze leerling was van Lenian Benjamins. In 2004 verhuisde ze naar Wenen en studeerde daar bij Lilia Schulz-Bayrova en Jontscho Bayrov aan het Konservatorium Wien/Privat- Universität. Waardevole impulsen kwamen er ook via lessen en masterclasses van Steven Isserlis, Dmitri Ferschtman, Clemens Hagen, Jens Peter Maintz en Frans Helmerson.


Tussen 2008 en 2010 nam Harriet deel aan diverse concoursen. Daarbij ontving ze de 1e Prijs en de Publieksprijs op het Prinses Christina Concours, de 1e Prijs plus een cd-opname bij het Oostenrijkse bondsconcours Prima la Musica, de 1e Prijs en de Nicole Janigro Prijs op de International Cello Competition Antonio Janigro in Kroatië en ook nog eens de 1e Prijs op het Fidelio Wettbewerb Wien. Tenslotte won ze in november 2012 nog de 1e prijs en de Publieksprijs op de Cellobiënnale Amsterdam.

Harriet Krijgh heeft een exclusief contract met het cd-label Capriccio. Een eerste cd, The French Album, met werken van Franck, Debussy, Fauré en Offenbach verscheen in maart 2012 en werd met de bestye recensies ontvangen. In september van hetzelfde jaar verscheen een cd van de beide celloconcerten van Haydn met de Wiener Kammerphilharmonie olv Claudius Traunfellner. Voor 2013 staan opnieuw 2 cd’s gepland: de een met de beide celloconcerten van Saint-Saëns, de ander met werken uit de romantiek voor cello en piano.

In het seizoen 2012/13 volgen, naast een hernieuwd optreden in het Amsterdamse Concertgebouw, debuutoptredens in de Wiener Musikverein, het Rheingau Musikfestival, de Schwetzinger Festspiele, de Festspiele Mecklenburg-Vorpommern en het Festival Sommets Musicaux in Gstaad. Harriet Krijgh was inmiddels te horen in het Wiener Konzerthaus, op de Haydn Festspiele Eisenstadt, Diabelli Sommer in Mattsee, St. Gallen Festival, Hagen Open (Burg Feistritz), Trigonale (Karinthië) en de Schlosskonzerte Gleinsttätten. In Nederland trad ze op in het Concertgebouw Amsterdam, Muziekcentrum Vredenburg Utrecht en De Doelen Rotterdam. Sinds juni 2012 heeft Harriet een eigen festival, Harriet & Friends op Burg Feistritz in Oostenrijk. Ze bespeelt een cello van Hendrik Jacobs, gebouwd in Amsterdam in 1690. Deze is haar sind 2011 ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

www.harrietkrijgh.com

Concerten in 2013 van Harriet Krijgh