Musici

Babs Gons

Babs Gons is schrijver, performer, theatermaker, host en docent creatief schrijven. 

“What you hear is what you get.” Haar stijl kenmerkt zich door haar persoonlijke verhalen met herkenbare en universele thema’s. Dicht op de huid, eerlijk, geen woordrappen of opgeheven vingertjes maar gewoon de wereld door haar ogen. Ze deelt met haar woorden rake klappen uit, ontroert maar laat je met het grootste gemak ook lachen.

Als oprichter en artistiek leider van Palabras en Poetry Circle Nowhere was zij er al vroeg bij en ook als artiest gaat ze al langer mee. Haar bijnamen gaan van Dramakoningin, tot Le Grande Dame van de spoken word.
Babs stond op talloze podia in Nederland, droeg voor op radio en televisie en reisde met haar werk af naar o.a. Zuid-Afrika, Groot-Brittannië, Soedan en België. Ze is daarnaast jurylid van de J.M.A. Biesheuvelprijs, lid van het vaste lezerspanel van Leesclub Le Monde van SLAA en Paradiso en presenteert ze verschillende evenementen. 

Ze gelooft vurig in de kracht van het delen van verhalen, en maakt dat zowel als coach en als artiest het centrum van haar universum. Een creatieve woordkunstenaar met een bite en met de gave om woorden tot leven brengen.
 
 


Concerten in 2018 van Babs Gons