Media

Pianist Sophiko Simsive wint GrachtenfestivalPrijs 2016
Pianiste Sophiko Simsive heeft de GrachtenfestivalPrijs 2016 gewonnen. Zij wordt daarmee Artist in Residence tijdens het Grachtenfestival van 2017. De prijs werd uitgereikt door juryvoorzitter Biëlla Luttmer, na een gevarieerde avond in de Wintertuin van Grand Hotel Krasnapolsky.

De genomineerden werden het afgelopen seizoen gevolgd door de jury. Over de optredens van Sophiko Simsive die de jury zag, vertelde juryvoorzitter Biëlla Luttmer: 'In ieder stuk veranderde de sfeer, en ze speelt met zoveel overgave. Ze liet alle reserves varen en ging ervoor op zo'n ontzettend overrompelende manier - daar moet je veel lef én techniek voor hebben'. De jury bestond naast voorzitter Biëlla Luttmer uit muziekjournalisten Thiemo Wind en Frederike Berntsen.

Naast Sophiko Simsive waren dit jaar ook sopraan Laetitia Gerards en het Amatis Piano Trio genomineerden voor de GrachtenfestivalPrijs. Voor aanvang van De avond van de GrachtenfestivalPrijs had het juryberaad al plaatsgevonden en de winnaar gekozen. Deze werd echter pas aan het einde van de avond bekendgemaakt. De jury geeft de winnaar van de prijs carte blanche om als Artist in Residence tijdens het eerstvolgende Grachtenfestival een veelzijdig en uitdagend programma samen te stellen.

De GrachtenfestivalPrijs
De GrachtenfestivalPrijs past in de missie van het Grachtenfestival om jonge, talentvolle, klassieke musici te presenteren aan een breed publiek. De jonge talenten worden vaak meerdere jaren uitgenodigd te komen spelen, waarbij ze een podium krijgen dat past bij het stadium van hun carrière. Het Grachtenfestival daagt de musici uit buiten de gebaande paden te treden en ondersteunt hen daarin. Meer over de GrachtenfestivalPrijs leest u hier.

meer media

Verkoop Grachtenfestival 2022 van start!

23-06-2022 13:28

lees meer

Wij zoeken een nieuwe collega: Assistent kaartverkoop (0.5/0.8 FTE)

09-06-2022 14:18

lees meer

Eerste jubileumconcert in de verkoop!

25-05-2022 10:52

lees meer

Succesvolle oproep Buurtconcerten!

22-04-2022 14:20

lees meer