Media

Kaartverkoop Grachtenfestival 2021 is gestart

Kaartverkoop Grachtenfestival 2021 is gestart


Artist in Residence Shin Sihan op het Grachtenfestival 2020 © Melle Meivogel

Met grote trots presenteert het Grachtenfestival vandaag een rijk programma van ruim 200 concerten met zeker 400 musici. In het aanbod van dit jaar zitten natuurlijk de geliefde reeksen en componisten, maar ook diverse nieuwe ensembles en composities, van klassiek tot moderne jazz, uit het Westen en ver daar buiten.  

Onze musici hebben natuurlijk weinig kunnen spelen het afgelopen jaar, toch hebben velen niet stil gezeten en er gaat dan ook veel in première tijdens het festival. Omdat er nog steeds geen concerten in de openbare ruimte plaats mogen vinden zul je dit jaar heel veel bekende, maar ook nieuwe binnenlocaties terugvinden. Wij zijn al deze partners heel dankbaar voor hun gastvrijheid en enthousiasme. Mede dankzij de vele samenwerkingen vind je ons op ruim 90 locaties in Amsterdam en dit jaar ook in Almere, Amstelveen, Lelystad en Zaandam. 

We hebben ons best gedaan om ons aanbod zo divers mogelijk te maken en onze concertlocaties weer door de hele stad te spreiden. Om je nog beter te helpen een selectie te maken, hebben wij een nieuwe functionaliteit toegevoegd aan de website, een blokkenschema. Zo kan je per dag kijken wie, wat, waar & wanneer speelt. Wanneer je onze app GRCHTFSTVL download, is het mogelijk om te zien hoe ver je van elke locatie bent of woont. Op onze website kan je ook kiezen tussen de verschillende muziekgenres of kan je een datum selecteren waarop je beschikbaar bent en je laten verrassen door wat er die dag speelt. Wacht niet te lang met boeken, want er is weer een beperkte capaciteit aan stoelen. Wij hebben besloten niet te zullen ‘testen voor toegang’ dus overal zal de anderhalve-meter-afstand gerespecteerd worden. 

Na een lange periode van gedwongen pas op de plaats zijn onze musici er helemaal klaar voor en worden alle theaters, bibliotheken, hotels en buurthuizen omgetoverd tot concertzaal! We hopen dat jullie, ons trouwe publiek, ook weer komen genieten van het beste dat de nieuwe generatie musici te bieden heeft. Ik wens je ongelofelijk veel plezier tijdens het (live!) bijwonen van onze concerten deze zomer.  

Namens het hele Grachtenfestival-team,  
Marie-Luce Bree 

meer media

Winnaars Finale Grachtenfestival Jazz Competition 2024

Winnaars Finale Grachtenfestival Jazz Competition 2024

19-03-2024 14:31

lees meer
Open Call: Win een concert tijdens het Grachtenfestival 2024

Open Call: Win een concert tijdens het Grachtenfestival 2024

13-03-2024 09:57

lees meer
Vacature Logistiek Producent

Vacature Logistiek Producent

05-03-2024 14:49

lees meer
Grachtenfestival Jazz Competition finale 2024

Grachtenfestival Jazz Competition finale 2024

15-02-2024 17:02

lees meer