Media

Kaartverkoop gestart

Kaartverkoop gestart
@ Melle Meivogel


Het Grachtenfestival vindt deze zomer plaats van 11 t/m 20 augustus. Natuurlijk zijn er ook weer veel gratis concerten! De kaartverkoop is gestart voor bijna 150 verschillende concerten.

Met grote trots presenteren we hierbij ons programma, met voor de kenners natuurlijk geliefde musici, populaire reeksen en componisten, maar ook dit jaar zijn er diverse nieuwe ensembles, gaan er vele stukken en composities in première, van klassiek tot modern en jazz, met ruim 600 musici met meer dan 50 verschillende nationaliteiten en inspiratie van over de hele wereld.

Het thema van het Grachtenfestival deze zomer is: "De toon verandert, de muziek blijft". Dat gaat over de onrustige tijd waarin we leven, de stabiliteit van het festival en de (gedwongen) flexibiliteit van de nieuwe generatie musici. Over de zoektocht van jonge makers naar een interpretatie van de wereld om hen heen en de nieuwe klanken die dat voortbrengt. Met dit statement wil het Grachtenfestival uitdragen dat muziek een vorm van geschiedschrijving is. Waarbij de Westerse canon niet langer vanzelfsprekend de basis is, maar we al het moois in muziek in de volle breedte koesteren.

De kaartprijs varieert van €5 (voor kinderconcerten) tot €22 (entree plus drankje), maar voor het overgrote deel kost het €19,50 per kaartje, waarbij al onze concerten ongeveer een uur duren.

Ook dit jaar zitten daar weer veel bijzondere locaties tussen, zoals het NACO-huisje wat een voormalig Cargadoorskantoor is geweest en sinds kort weer aan het IJ staat, het Meerpadkerkje , en SkyNRG in een voormalig meterhuisje in Oost.  Deze locaties hebben gemeen dat ze niet altijd open zijn voor publiek en er slechts ruimte is voor 50 stoelen.In de regel betekent dat een beperkte capaciteit ervoor zorgt dat concerten snel uitverkopen.  

Onze Artist in Residence, Nikola Meeuwsen, geeft, naast dat hij natuurlijk speelt in het openings- en het slotconcert, een aantal bijzondere concerten, bijvoorbeeld in Felix Meritis, het Concertgebouw en in de passage van het Rijksmuseum. Deze wil je niet missen!

In diverse zalen in Tolhuistuin, hét festivalhart van het Grachtenfestival dit jaar, organiseren we bijna 50 concerten. Van ’s morgens 10.00u tot ’s nachts 01.00u zijn er clubconcerten, is er klassiek en jazz en in de ochtend kinderconcerten voor de allerjongsten.

Natuurlijk zijn er dit jaar ook weer veel gratis-toegankelijke buurtconcerten op bijzondere plekken door de hele stad, zoals de Buiksloterkerk (Noord), de Lutherhof (West), Tuinpark De Bretten (Nieuw-West), Gouden Leeuw (Zuidoost), Ruigoord Kerk (Westpoort), Gershwinplein (Zuidas), de Westerkerk (centrum), De Thomas (Zuid) en in het Oosterpark. Iedereen is welkom op het Grachtenfestival!

We hebben ons best gedaan om ons aanbod zo divers mogelijk te maken en onze concertlocaties door de hele stad te spreiden. Om je nog beter te helpen een selectie te maken, kun je in het blokkenschema per dag kijken wie, wat, waar & wanneer speelt. Of je downloadt de GRCHTFSTVL app om te kijken hoe je je dag gaat vullen, want je kunt het beste genieten als je je met je fiets verplaatst.

meer media

Winnaars Finale Grachtenfestival Jazz Competition 2024

Winnaars Finale Grachtenfestival Jazz Competition 2024

19-03-2024 14:31

lees meer
Open Call: Win een concert tijdens het Grachtenfestival 2024

Open Call: Win een concert tijdens het Grachtenfestival 2024

13-03-2024 09:57

lees meer
Vacature Logistiek Producent

Vacature Logistiek Producent

05-03-2024 14:49

lees meer
Grachtenfestival Jazz Competition finale 2024

Grachtenfestival Jazz Competition finale 2024

15-02-2024 17:02

lees meer