Media

Nieuw Festivalhart: Tolhuistuin

Nieuw Festivalhart: Tolhuistuin
Tolhuistuin


Festivalhart

Dit jaar is Tolhuistuin hét festivalhart van het Grachtenfestival. Van ’s morgens 10.00u tot ’s nachts 01.00u vinden hier bijna 50 concerten plaats gedurende de 10 festivaldagen, ruim een kwart van het hele aanbod. Van kinderconcerten, tot clubconcerten, jazz en klassiek én bijna 20 concerten zijn hier gratis toegankelijk - zoals de concerten in de tuin en de dagelijkse live uitzendingen van het radioprogramma Earbites van NPO Klassiek met Dieuwertje Blok.

In ons festivalhart vind je ook onze fysieke kassa die elke dag geopend is en waar je advies kunt krijgen over het hele programma. Het populaire restaurant is vanaf 12.00u open voor lunch en diner (vergeet niet op tijd te reserveren!) en er zijn twee grote terrassen buiten. Kortom: je bent tijdens het Grachtenfestival de hele dag welkom in Tolhuistuin, we hopen je daar te zien!

“We zijn ongelooflijk blij dat we dit jaar het Grachtenfestival kunnen verwelkomen bij Tolhuistuin. Het Grachtenfestival is een prachtig festival dat klassieke muziek en jazz voor veel verschillende doelgroepen toegankelijk maakt en juist ook voor jongeren. Dat past perfect bij Tolhuistuin, een plek waar veel jonge mensen komen om van muziek te genieten en muziek te maken.”, Matthea de Jong, algemeen directeur Tolhuistuin.

Over de Tolhuistuin

Tolhuistuin is een bruisend cultuurpodium aan het IJ in Amsterdam-Noord. Het hart van Tolhuistuin is een idyllische tuin die de iconische gebouwen met verschillende concert- en podiumzalen, een populair restaurant, een hiphopschool, een podcastwerkplaats, een Leeshuis, studio's en werkplekken met elkaar verbindt. Zo'n 30 culturele en maatschappelijke partners hebben een werkplek op het terrein.

Toegankelijkheid

Tolhuistuin is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de fiets. Tolhuistuin is op loopafstand van Centraal Station. Neem de (gratis) veerpont aan de Noordzijde van Centraal Station naar Buiksloterweg.

Wil je met de auto komen? De dichtstbijzijnde parkeerplekken bevinden zich in de parkeergarage onder de A’DAM Toren. Het navigatieadres is Overhoeksplein 5,1031 KS. Vanaf hier is het ongeveer 150 meter lopen naar het Paviljoen, het hoofdgebouw van de Tolhuistuin. Ook kan er geparkeerd worden aan de centrumkant van de stad bij Parking Centrum (Oosterdokstraat 150). Je hoeft dan alleen nog maar naar de pont naar Buiksloterweg te nemen aan de Noordzijde van Amsterdam Centraal Station.

Er zijn verschillende locaties op het terrein die allemaal toegankelijk zijn voor rolstoelgebruik:

Paviljoen (zalen & restaurant)

  • In de verschillende zalen en in het restaurant zijn rolstoelplekken aanwezig.
  • Er is een personenlift in het Paviljoen. Een scootmobiel past daar helaas niet in. Als je ingang A, op de IJpromenade 2, op de begane grond binnen gaat, vind je lift aan het einde van de gang, voor de trap aan je linkerhand.
  • Er is een invalidentoilet aanwezig. U kunt een van onze medewerkers vragen om de deur open te doen.

Tuin

  • De Tuin is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
  • De toiletten in de Tuin zijn niet rolstoeltoegankelijk, maar u kunt gebruik maken van toiletten in het Paviljoen.

Er is bij Tolhuistuin geen parkeergelegenheid aanwezig, tenzij u – als rolstoelgebruiker – zelf chauffeur bent. U kunt van ons een code krijgen van een verkeerspaal om tot vlakbij de ingang te komen om daar afgezet te worden.

meer media

Winnaars Finale Grachtenfestival Jazz Competition 2024

Winnaars Finale Grachtenfestival Jazz Competition 2024

19-03-2024 14:31

lees meer
Open Call: Win een concert tijdens het Grachtenfestival 2024

Open Call: Win een concert tijdens het Grachtenfestival 2024

13-03-2024 09:57

lees meer
Vacature Logistiek Producent

Vacature Logistiek Producent

05-03-2024 14:49

lees meer
Grachtenfestival Jazz Competition finale 2024

Grachtenfestival Jazz Competition finale 2024

15-02-2024 17:02

lees meer