Musici

Bram Buitenkant (Amsterdam, 1990) begon op zevenjarige leeftijd met pianospelen, aanvankelijk bij bluespianist Marcel Worms, waar hij wel klassiek onderwijs genoot. Na drie jaar hield hij op, maar na aansporing van zijn vader nam hij een jaar later opnieuw lessen, ditmaal bij Harry Geurts, docent aan de Muziekschool Amsterdam. Op zijn 15e begon hij aan het Conservatorium van Amsterdam, eerst bij Marjes Benoist en later als leerling van Marcel Baudet, bij wie hij in juni 2012 zijn bachelor-diploma haalde. Sinds dat jaar studeert hij in Krakau bij Andrzej Pikul, oud-leerling van Paul Badura-Skoda.

Bram is zeer actief als kamermusicus. In triobezetting trad hij op in belangrijke concertzalen als de Kleine Zaal van het Concertgebouw en in het Muziekgebouw aan 't IJ. Sinds 2008 vormt hij een duo met de Zwitserse cellist en dirigent David Reitz. Regelmatig spelen zij concerten, met Zwitserland als thuisbasis.

Bram volgde lessen en masterclasses bij vele pianisten waaronder Naum Grubert, Willem Brons, Tatiana Zelikman, Michael Kleiser en Constanze Eickhorst. Daarnaast is hij regelmatig actief als liedbegeleider en nam hij de afgelopen jaren deel aan masterclasses van zangers Jeff Cohen en Udo Reinemann. Ook nam hij deel aan verscheideine festivals zoals het YPF-festival (Amsterdam), Suonarte (Italie) en het Ogi?ski-Festival (Polen).


Concerts in 2014 of Bram Buitenkant