Musici

Julian Schneemann

Julian Schneemann (1992) werd opgevoed door klassieke musici, maar opgeleid door jazzgrootheden en omringd door populaire cultuur. Al deze invloeden heeft Julian zich eigen gemaakt. In zijn pianospel en composities verkent hij deze diversiteit met fantasie en integriteit.

In 2011 won Julian de compositieprijs Op weg naar het Nieuwjaarsconcert. Hij studeerde jazz piano aan het Conservatorium van Amsterdam en studeerde summa cum laude af in 2015. In datzelfde jaar kwam zijn debuutalbum Roundabout uit. Het album werd door Allaboutjazz.com beschreven als 'een integraal, samenhangend, artistiek statement' en bracht de werelden van de klassieke, jazz- en popmuziek samen in één verhaal. In 2016 kwam het album FLY uit met ensemble Ikarai, waarin het verhaal van Icarus met muziek wordt verteld. 

Naast zijn activiteiten als pianist en componist in zijn eigen bands is Julian ook actief als pianist, keyboard speler, arrangeur en componist voor andere bands en ensembles. Hij speelt piano en keyboards in het singer/songwriter trio WASSINC en in de band van popzanger en gitarist Angelo Boltini. Hij werkte ook voor het Nederlands Blazers Ensemble en Amsterdam Sinfonietta, waar hij talloze arrangementen voor schreef in diverse stijlen, variërend van klassiek tot wereldmuziek en pop. Tijdens het Nieuwjaarsconcert 2017 werd zijn compositie Trailer Park Blues gespeeld door het Nederlands Blazers Ensemble in de grote zaal van het Concertgebouw, en live uitgezonden op nationale televisie. 

 

 

julianschneemann.com/

Concerten in 2017 van Julian Schneemann