Media

Call for Works voor Keuris Quartet 

Ben jij een componist tussen de 10 en 35 jaar oud? Woon of studeer je in Nederland en wil je dat jouw muziek wordt gespeeld op het Grachtenfestival en de Gaudeamus Muziekweek?

Schrijf voor het Keuris Quartet
Het Grachtenfestival en Gaudeamus Muziekweek nodigen jonge componisten uit een nieuwe compositie te schrijven voor het jonge internationale saxofoonkwartet. Stuur een compositieschets met een maximale lengte van één minuut. Wij ontvangen graag bladmuziek/PDF én een midi-file. Uit de inzendingen wordt een eerste selectie gemaakt voor de Reading Sessions. Tijdens de sessions worden alle geselecteerde schetsen gespeeld en heb je de kans te werken met de vier leden van het kwartet.

En dan?
Ziet het kwartet potentie in hetgeen je geschreven hebt? Is er een klik? Dan krijg je de kans je compositie af te maken en beleeft jouw werk tijdens het Grachtenfestival z’n première, met een tweede uitvoering tijdens de Gaudeamus Muziekweek 2017!

Grachtenfestival De Opmaat 11 februari
Kom naar Grachtenfestival De Opmaat op zaterdag 11 februari in de NedPhO-Koepel (Batjanstraat 3 in Amsterdam). Ontmoet de leden van het kwartet en kom alles te weten over de instrumenten, wat zijn de mogelijkheden en waar liggen de beperkingen. Wil je hierbij aanwezig zijn, meld je dan aan voor 1 februari aan bij de programmeur van het Grachtenfestival, Mirjam Wijzenbeek. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Andere belangrijke data:

17 april 2017
Deadline voor de eerste schetsen en midi-files van een nieuwe compositie voor saxofoonkwartet (NB versterking en elektronica zijn niet mogelijk). Stuur de schets naar de programmeur van Gaudeamus Muziekweek, Martijn Buser.  

24 april 2017
Selectie van schetsen voor de Reading Sessions door kwartet en programmeurs festivals.

13 mei 2017
Reading Sessions in Amsterdam (locatie nader te bepalen).

15 mei 2017
Drie geselecteerde componisten mogen hun schets uitwerken tot een volwaardige compositie van ongeveer vijf minuten.

3 juli 2017
Deadline van de definitieve partituur.

11-20 augustus 2017
Première tijdens het Grachtenfestival, Amsterdam.

6-10 september 2017
Tweede uitvoering tijdens Gaudeamus Muziekweek, Utrecht.

Daarna: mogelijk meer uitvoeringen van je compositie in andere steden en landen.

Het Keuris Quartet is een internationaal saxofoonkwartet, gespecialiseerd in de interpretatie van hedendaags klassieke muziek. Nadat het de Eerste Prijs aan de 1st  Strasbourg International Saxophone Quartet Competition in 2015 won, wordt het kwartet gezien als een van de meest vooruitstrevende saxofoonkwartetten van deze tijd. De leden van het kwartet zijn Evgeny Novikov (sopraansaxofoon, Rusland/Frankrijk), Stefan de Wijs (altsaxofoon, Nederland), Michal Grycko (tenorsaxofoon, Polen/Nederland) en Juan Manuel Dominguez (baritonsaxofoon, Argentinië/Nederland).

Gaudeamus Muziekweek presenteert nieuwe muziek van jonge muziekpioniers en organiseert muziekactiviteiten zoals het gelijknamige nationaal en internationaal gerenommeerde festival, de Gaudeamus Muziekweek Academy, concertsessies en diverse coproducties. Van classical cross-over en minimal soundscapes tot modern composition vol (live) elektronica, Gaudeamus Muziekweek biedt alles om ondergedompeld te worden in de nieuwste muziek.

Het Grachtenfestival is hét podium voor jonge musici van over de hele wereld. Tijdens dit grootste klassiekemuziekfestival van Nederland trakteren zij jong en oud op unieke concerten. Door de combinatie van locatie en repertoire wordt klassieke muziek, uitgevoerd op hoogstaand niveau, op een toegankelijke manier gepresenteerd. Dat maakt het Grachtenfestival tot een unieke ervaring voor bezoekers en musici.

meer media

Verkoop Grachtenfestival 2022 van start!

23-06-2022 13:28

lees meer

Wij zoeken een nieuwe collega: Assistent kaartverkoop (0.5/0.8 FTE)

09-06-2022 14:18

lees meer

Eerste jubileumconcert in de verkoop!

25-05-2022 10:52

lees meer

Succesvolle oproep Buurtconcerten!

22-04-2022 14:20

lees meer