Musici

Emma Roijackers

Emma Roijackers is actief als kamermusicus, soliste en concertmeester en treedt op in alle vooraanstaande concertlocaties in Nederland. Emma begon met haar vioollessen bij Evert Sillem en later aan de jong talenten afdeling van het Conservatorium van Amsterdam bij Lex Korff de Gidts. Ze vervolgde haar studie bij Ilya Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam en studeerde af met een 10. Emma kreeg volledige financiering van Nederlandse fondsen om bij Lukas Hagen verder te studeren aan het Mozarteum in Salzburg waar ze in 2020 haar Post-graduate diploma heeft afgerond.

Verdere inspiratie komt door lessen en masterclasses van wereldberoemde violisten en musici zoals Leonidas Kavakos, Jaap van Zweden, Christoph Poppen, Gerhard Schultz, Schlomo Mintz, Schmuel Ashkenasi, Zakhar Bron en Ray Chen. Emma heeft verschillende prijzen gewonnen. Op het Oskar Back concours 2022 kreeg zij de 2e prijs, de publieksprijs en de prijs voor de beste uitvoering van het moderne werk. Ze won de 1e prijs op het internationale concours “Luigi Zanuccoli” in Italië en de 3e prijs op het internationale Emmanuel Durlet concours in België. Emma soleerde afgelopen seizoenen met orkest in concerten van Brahms, Bach, Bruch en Hartmann.

Emma speelt op een viool gebouwd door Giovanni Grancino (1700-1705, Milaan), ter beschikking gesteld door een anonieme weldoener. 

emmaroijackers.com/