Musici

Sabra El Bahri Khatri

Sabra El Bahri-Khatri is actief als sopraan in de klassieke muziek en jazz alsook in muziektheater in heel Europa. Ze begon als klassiek gitarist, maar heroriënteerde zich na tien jaar op de zangpraktijk. Met begeleiding van haar docent, ontwikkelde ze heel snel vaardigheden en verzekerde zich van een plaats als soliste in verschillende Belgische koren.

Het behalen van een master in muziek aan het conservatorium van Tilburg resulteerde in diverse interdisciplinaire samenwerkingen met mixed media en dansers. Tijdens en na haar studietijd gaf Sabra veel soloconcerten gegeven, evenals tv- en radio-optredens. Zo deed ze mee als soliste bij Cappella Amsterdam en zong ze meerdere keren op NPO en Podium Witteman (thans Podium Klassiek).

Sabra speelde grote rollen zoals de “Eufrates” uit de opera “Va pensiero” van World Opera Lab, “Maria” uit de opera “After the flood” van Opera Spanga en “het meisje” oftewel Roodkapje in de opera “Het meisje, de jager en de wolf” van LOD en Nationale Opera en Ballet.

Sabra vindt het belangrijk ruimdenkend en innovatief te zijn in haar muziek. Haar professionele en artistieke visie kenmerkt zich door avontuurlijk te zijn in muziek om verder te ontdekken en creëren. Elke muzikale uitdaging die de interesse van de muzikant wekt, moet met discipline en focus worden benaderd, zonder vooroordelen en resultaatverwachtingen. Het proces is, volgens Sabra, uiteindelijk wat een echte artiest maakt.

sabra-music.com/